Just another WordPress.com weblog

 

 

 

Plecasera  toti, strada a ramas  goala  in aer doar frunzele susoteau intr-un fosnet dezordonat  iar licuricii se intreceau intr-un zbor vesel plin de mistere De cate ori ziua se pierdea ieseam in negura plina de racoare a noptii, imbratisam pomii si dansam printre ei, savuram parfumul florilor de unde luam seva nemuririi,radiam  fericire ca faceam parte din aceasta pictura vie.Plecam pe ulite contemplam casele dorminde si gandeam la fiecare suflet cuibarit in ele, gandeam ca somnul le fura cele mai frumoase clipe, somnul  ademeneste in mreje dulci si nu lasa descoparita taina naturii.Sufletele adesea imi vorbeau in visele lor adanci , descopeream mistere, taine vesele si triste,vocea inimii vorbea.

 

Ascultam linistea, ma adanceam in ea ,cateodata ne tineam de mana si calatoream in timpuri verzi cu sori de aur, numaram planetele si sadeam viata in fiecare ,intram  in pesteri  ratacite si le mangaiam cu libertate, ma jucam cu trestiile apelor iar undele innotau cu mine.Zborul inalt al clipelor in noapte coloreza cerul in mii de culori,in nuante calde cu vise si  stele, nori de flori si iarba aromata pluteau  in imnuri scrise de dorul iubirii. Din adancul apei  line rar vin innotatori nocturi sa-i tulbure fata neridata iar copiii campului bat din palme, ascult spectacolul inedit al noptii , o sa ma transform intr-o gratie si o sa dansez o eternitate!

Pe cararile inguste zaream flori  de „nu-ma-uita” ,margarete salbatice si iasomie, imi spuneam ca nimeni nu simte profunzimea acestui minut, ca o lume intreaga doarme adancita in vise mincinoase iar farmecul momenului prezent e pierdut pentru totdeuna..Portile vazduhului se deschid si un rai inmiresmat coboara sa-mi lumineaze pasii mei mici, dumurile curcubeului sunt mai intense ,aici magia innoada note inalte , o mare de stele rad  mana-n mana iar eu alunec in mii de culori si ma las prizoniera acestei clipe, ma afund in mantia-i umeda si privesc noua  piesa de teatru.

Copacii leganau tangoul  melancolic ,frumoasele dansau in cercul gros de foc , coronitele in flori de sanziene tamaiau  uitarea cu parfum suav de iunie, dealurile verzi  unduiau  valuri usoare,stelele in salturi senine atingeau pamantul , ingerii se intreceau in cantece de flaut .Viata deschidea o noua usa, un nou suflet astepta cuibarit sa se nasca, o noua lume inchina cerului ode cu gandul, imbobocind ca o floare de mai ,ca apoi, sa infloreasca in toata splendoarea sa.

Timpul e suspendat, se transforma in cercuri mici apoi in ploaie si cade, iar, viata traieste fericita secunda pauzei efemere. Ochii cerului se deschid in zambete albastre privind oglinga noptii de vara.

Advertisements

Comments on: "Zambetul unei nopti de iunie" (1)

  1. magic 🙂 acolo mergi tu mereu si te bucuri de minunile Universului. data viitoare sa-mi ei mana si sa ma porti cu tine, acolo. te iubesc la prezent continuu >>><<<

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Tag Cloud

%d bloggers like this: