Just another WordPress.com weblog

Spirit renascut

 

holyspirit1

holyspirit

Putini lideri crestini se indoiesc de faptul ca ne regasim in pragul renasterii.Se pare ca Dumnezeu este pregatit pentru a dezlantui purtatorii de Sfantul Duh in bisericile noastre si comuniunile care s-au facut cunoscute inca de la inceput.
Cand cineva il cunoaste pe Iisus ca si Dumnezeu si Salvator personal, se transforma intr-un fiu al Domnului, spalat cu sangele Lui, iar atunci cand moare calatoreste spre lumina, sufletul lui se ridica la cer,dar aceasta nu nseamna ca, crestinii sunt liberi in totalitate.


Omul este spiritul alcatuit dintr-un suflet , cuibarit intr-un corp fizic.
Spiritul este omul interior, partea imateriala, invisibila, partea umana care are capacitatea de a comunica cu Dumnezu, aceasta parte spirituala se divide in trei parti: comunicare, intuitie si constiinta.
“Sufletul omului este un sfeşnic de la Domnul; el cercetează toate cămările trupului. ”
                                Solomon 20.27
Comunicarea este mediul prin care noi vorbim cu Dumnezu , care ne ajuta sa stabilim o relatie intima, perfecta cu El.
Initiativa este marturia interioara perin intermediul careia Sfantul Duh ne sfatuieste, ne povatuieste si este constiinta imediata a unui adevar care isi anunta intamplarea.
“Căci câţi sunt mânaţi de Duhul lui Dumnezeu sunt fii ai lui Dumnezeu.”
                             Romani 8.14
“Duhul însuşi mărturiseşte împreună cu duhul nostru că suntem fii ai lui Dumnezeu.”
                            Romani 8.16
Constiinta este mediul care ne permite sa distingem binele de rau, este instrumentul pe care Dumnezeu il utilizeaza pentru a ne ghida, pentru ca noi sa putem alege corect in deciziile noastre.
“Spun adevărul în Hristos, nu mint, martor fiindu-mi conştiinţa mea în Duhulb Sfant,”
                           Romani 9.1
Sufeltul este acea parte alcatuit din sentimentele adevarului, sentimentele emotionale si mentale, este partea care nus e naste a doua oara dar care are nevoie de o renastere, de o renovare, transformare.Cand nastem din nou opera lui Hristos in spiritul nostru este perfecta.Suntem fii lui Dumnezeu mergem in lumina, avem viata eterna, numele noastre sunt scrise in cartea vietii, dar sufletul nostru nu se schimba.Pentru a cunoaste perfectiunea sufletul necesita renovari, transformari.
“”Vă îndemn, deci, fraţilor, pentru îndurările lui Dumnezeu, să înfăţişaţi trupurile voastre ca pe o jertfă vie, sfântă, bine plăcută lui Dumnezeu, ca închinarea voastră cea duhovnicească,””
           Romani12.1
“Căci, prin harul ce mi s-a dat, spun fiecăruia din voi să nu cugete despre sine mai mult decât trebuie să cugete, ci să cugete fiecare spre a fi înţelept, precum Dumnezeu i-a împărţit măsura credinţei. “”
        Romani 12.3
Sunt multi credinciosi care inca au probleme emotinale, ganduri de razbunare si dorinte carnale care nu le permit sa faca voia Domnului, iar aceasta emotie se cheama rebeliune, razvratire.Multe persoane sunt confuze pentru ca nu stiu cu certitudine daca au renascut, daca noua nastere a avut loc cu adevarat,traiesc in incertitudine si in incredulitate pentru ca sunt prinsi in problemele trecutului, sunt captivi in experientele nefaste ale vietii trecute in care nu au putut invinge, din care nu au putut evolua.
“”Răspuns-a Iisus şi i-a zis: Adevărat, adevărat zic ţie: De nu se va naşte cineva de sus, nu va putea să vadă împărăţia lui Dumnezeu. 4. Iar Nicodim a zis către El: Cum poate omul să se nască, fiind bătrân? Oare, poate să intre a doua oară în pântecele mamei sale şi să se nască? 5. Iisus a răspuns: Adevărat, adevărat zic ţie: De nu se va naşte cineva din apă şi din Duh, nu va putea să intre în împărăţia lui Dumnezeu. 6. Ce este născut din trup, trup este; şi ce este născut din Duh, duh este. 7. Nu te mira că ţi-am zis: Trebuie să vă naşteţi de sus.”
                 Ioan 3.3-7
In realitate ceea ce este necesar isi are rezolvarea intr-o renovare a sufletului, o spalare completa, iar aceasta renastere este posibile numai prin Cuvantul Lui Dumnezeu care aduce sanatate si libertate interioara.
Problemele unei persoane se ascund in sufletul sau , pentru a le invinge  trebuie sa decida voluntar, sa-si infraneze emotiile rebele iar mintea sa se odihneasca intr-un repaos echilibrat eliberator.
Exista oamnei care nu stiu si nu inteleg ce inseamna o renastere.
Cuvantul Lui Dumnezeu ne invata ca atunci cand un crestin il recunoaste pe Iisus Hristos ca un Dumnezeu Salvator, spiritul sau renaste, dar sufletul nu caci sunt doua parti diferite.

“Însuşi Dumnezeul păcii să vă sfinţească pe voi desăvârşit, şi întreg duhul vostru, şi sufletul, şi trupul să se păzească, fără de prihană, întru venirea Domnului nostru Iisus Hristos. ”
             1 Tesaloniceni 5.23
“Căci cuvântul lui Dumnezeu e viu şi lucrător şi mai ascuţit decât orice sabie cu două tăişuri, şi pătrunde până la despărţitura sufletului şi duhului, dintre încheieturi şi măduvă, şi destoinic este să judece simţirile şi cugetările inimii, ”
              Evrei 4.12

Ce transformare are loc in spiritul nostru dupa o renastere?
“Vă voi da inimă nouă şi duh nou vă voi da; voi lua din trupul vostru inima cea de piatră şi vă voi da inimă de carne. ”
             Iezechiel 36.26
Noua nastere ne deschide poarta cumunicarii cu Dumnezeu, ne permite a-L cunoaste pe El si vointa Sa
“De aceea şi noi, din ziua în care am auzit aceasta, nu încetăm să ne rugăm pentru voi şi să cerem să vă umpleţi de cunoaşterea voii Lui, întru toată înţelepciunea şi priceperea duhovnicească”
            Coloseni 1.9
Aceasta rensatere ne da sansa de a deveni adoratori adevarati
“Dar vine ceasul şi acum este, când adevăraţii închinători se vor închina Tatălui în duh şi în adevăr, că şi Tatăl astfel de închinători îşi doreşte. ”
             Ioan 4.23
In concluzie sunt multi crestini care necesita renovarea sufletului, acest proces ii va conduce spreperfectionarea spirituala, cu o profunda convingere ca jertfirea Dumnezeului Iisus Hristos pe cruce a fost mai mult decat suficienta pentru a ne elibera si a ne lecui de pacatele trecutului.
Caracteristicile negative ale sufletului vor fi alungate.Sufletul necesita schimbarea pentru a putea disfruta o viata abundanta in bucurii implinind voia Dumnezeului iar pentru aceasta trebuie sa detinem controlul suprem asupra lui
“Binecuvintează, suflete al meu, pe Domnul! Doamne, Dumnezeul meu, măritu-Te-ai foarte. 2. Întru strălucire şi în mare podoabă Te-ai îmbrăcat; Cel ce Te îmbraci cu lumina ca ş i cu o haină; 3. Cel ce întinzi cerul ca un cort; Cel ce acoperi cu ape cele mai de deasupra ale lui; ”
            Psalmi 103.1-3
Sufletul controlat de spiritul renovat de Hristos ne va aduce perfectiunea in evolutia noastra.
Vointa este capacitatea din care o persoana isi pastreaza resursele pentru a putea decide.A fi uman este un agent moral, liber, de a deosebi binele de rau, vointa are forta care deschide si inchide toate actele de electii din viata noastra incluzand gandurile, pasiunile si emotiile.Vointa unei persoane este aria care lucreaza in conjuctura cu mintea si cu emotiile, este motivul care ne da posibilitatea de a decide ceea ce dorim a fi si a face.A fi salvat sau condamnat nu depinde de Dumnezeu ci depinde de noi, pentru ca este un act voluntar de al accepta pe Hristos sau de al renega,este dorinta persoanei de a decide acceptand, respingand,alegand, dorind ceva si aceasta include constiinta, gandurile , pasiunile, emotiile.Omul are o vointa suverana pentru a alege intre bine si rau.
Omul decide servind Dumnezeului Unic, sau diavolului, Dumnezeu nu are inchisori in ceruri de aceasta, este necesar de a trata cu a noastra veche vointa pentru a indeplinii Cuvantul Lui Dumnezu.Prin vointa omul formeaza ceea ce gandeste, va avea ambientul in care doreste sa traiasca emotional si toate aceste lucruri determina ceea ce omul este.Omul care nu-si regenereaza sufletul caci pentru totdeauna va gresi in fata Domnului si pentru totdeauna se va indoi de Cuvantul Lui Dumnezeu.
Renegarea lui Dumnezeu este un act din propria noastra vointa, Cuvantul Lui Dumnezeu spune”sufletul care pacatuieste cu siguranta va muri”!
Vointa omului se divide in :decizie, intuitie, selectari, propuneri, dorinte.A face tot timpul ceea ce ne dorim este esenta rebeliunii, iar cand o persoana nu isi restaureaza vointa intotdeauna va dori sa-si satisfaca dorintele carnale.
“Să vă dezbrăcaţi de vieţuirea voastră de mai înainte, de omul cel vechi, care se strică prin poftele amăgitoare, 23. Şi să vă înnoiţi în duhul minţii voastre, 24. Şi să vă îmbrăcaţi în omul cel nou, cel după Dumnezeu, zidit întru dreptate şi în sfinţenia adevărului. ”
             Efeseni 4.22-24
“. Orice amărăciune şi supărare şi mânie şi izbucnire şi defăimare să piară de la voi, împreună cu orice răutate. ”
             Efeseni 4.31
.” Drept aceea, omorâţi mădularele voastre, cele pământeşti: desfrânarea, necurăţia, patima, pofta rea şi lăcomia, care este închinare la idoli”
          Coloseni 3.5
Aduti aminte ca Dumnezeu nu ne obliga sa facem nici una din lucrurile pe care le facem, suntem noi aceia care luam initiativa de a decide , de a renunta la ariile din viata noastra pe care Dumnezeu nu le accepta,iara raul trebuie inlaturat, distrus pentru a putea evolua pe scara spirituala., iar aceast lucru se poate realiza renuntand la minciuna, gelozie, trecut,dorinte carnale,Cand omul decide a face dorinta si Cuvantul Domnului nostru, toate promisiunile vor fi indeplinite, scara spiritualitatii va fi scurta, viata va avea culoarea celesta a cerului, atunci omul va atinge apogeul perfectiunii care este Dumnezeu.
Vointa Domnului o putem atinge si indeplini prin iluminare- o intelegm si o facem, prin revelatie ne e dat a cunoaste si a indeplini.Circumstantele dureroase pe care Dumnezeu le permite in vietile noastre anume le utilizeaza pentru a le schimba.Aminteste-ti mereu ca cel mai mare obstacol din viata noastra pentru a indeplini voia Domnului este insasi propia noastra vointa, “eul “nostru.
Cum infruntam vointa?
Renovarea mentalitatii prin Cuvantul Lui Dumnezeu o sa produca dorinta de a infrunta vointele negative si cum deja stim,dorintele se gasesc in vointe.Cand mentalitatea noastra incepe a se schimba, ne vom simti eliberati salvati indeplinind Cuvantul Lui Dumezeu.
“Sunt încredinţat de aceasta, că cel ce a început în voi lucrul cel bun îl va duce la capăt, până în ziua lui Hristos Iisus”
       Filipeni 1.6
Cand acest proces are loc putem intelege ceea ce au predestinat apostolii Ioan si Pavel:
“Acela trebuie să crească, iar eu să mă micşorez”
    Ioan 3.30
“M-am răstignit împreună cu Hristos; şi nu eu mai trăiesc, ci Hristos trăieşte în mine. Şi viaţa de acum, în trup, o trăiesc în credinţa în Fiul lui Dumnezeu, Care m-a iubit şi S-a dat pe Sine însuşi pentru mine.”
   Galateni 2.20
Atunci vointa noastra va face un sacrificiu Domnului, putem reproba si experimenta personal o transformare continua in viata noastra.
“De aceea nu ne pierdem curajul şi, chiar dacă omul nostru cel din afară se trece, cel dinăuntru însă se înnoieşte din zi în zi. ”
   2 Corinteni 4.16
Cautand pe Dumnezeu cu rresponsabilitate automat gasim vointa sa in viata noastra.Emotiile fac partefac parte din viata noatsra si sunt strans legate de sentimente si afectiuni.Iisus a infruntat toate emotiile si sentimentele firii din viata umana dovedind ca putem controla .Persoanele care isi traiesc viata doar pentru a-si motiva sentimentele sunt impotriva principiilor biblice.
Cand spiritul incepe a dirija viata omului, emotiile se vor controla. Ca si o consecinta tacerea totala a emotiilor este o conditie care ne conduce cate un spirit renascut.

         

 
 
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Tag Cloud

%d bloggers like this: